Aanbrengen

Het te plakken transfer uitknippen en kort in lauw water (20 - 25 graden) onderdompelen.

(uit het water halen en ) circa 1 minuut wachten tot het water in het papier getrokken is en het Arabisch gom smeuïg geworden is.

Als de transfer makkelijk over het papier te verschuiven is kan de transfer van het vel afgeschoven worden op het te decoreren product.

Met een transferrubber, doek of stukje keukenrol eerst voorzichtig vanuit het midden lucht en water er onderuit wrijven en daarna stevig wrijvend de laatste luchtbelletjes er onderuit duwen.

Gebruik een medium zachte lomer of een speciale transferlomer (Keramikos).

Het transfereren gaat makkelijker wanneer het product lauwwarm is (30 tot 40 graden), de transfer breekt dan minder snel en is flexibeler.

Maak het te decoreren oppervlak nat voordat de transfer aangebracht wordt, het schuivend op de goede plek aanbrengen gaat dan makkelijker.

Plaats de transfer op de plaats waar het moet komen en trek zo vlak mogelijk het papier er onderuit, dit voorkomt luchtbellen en veel schuiven.

 

Transfers kunnen alleen aangebracht worden op een dichte ondergrond dat wil zeggen geglazuurd of dichtgesinterd keramiek.

Om zeker te zijn dat er geen lucht meer onder de transfer zit kun je het gedecoreerde product een nacht op een warme plaats zetten en daarna controleren op luchtbellen en die eventueel doorprikken en aanwrijven.

Als je zeker bent dat de transfer goed aangebracht is kun je naar de volgende stap.