Aandachtspunten

Openklappers
Sommige glazuren kunnen het openklappen van de transfer veroorzaken, dit komt doordat in het microscopisch ruwe oppervlak zich lucht en water kan verzamelen. Het is dan aan te raden het product tot 100 graden op te warmen en eventuele luchtbellen direct door te prikken en met wat vocht aan te wrijven.

Ruw oppervlak
Na het bakken kan het oppervlak wat aanslag vertonen of ruw zijn dan kan het met een schuursponsje met Vim of vloeibaar schuurmiddel stevig glad gepoetst worden.

Bewaren
Bewaar de transfers op een koele en droge plek.

Proefjes doen

Verschillende glazuren kunnen verschillende resultaten geven. Doe daarom een proef met elk nieuw glazuur waar je de transfers op gebruikt. Ook de combinatie temperatuur en glazuur kan aanpassingen vragen. Vooral zelf gemaakte transparante glazuren kunnen de kleuren enigszins doen vervagen. Gebruik dan een lagere bak temperatuur dan 830 graden Celsius. Begin op 800 en ga in stapjes naar boven. Beoordeel het resultaat en gebruik het beste voor je productie.

Magenta of rood kleurprofiel

Er wordt standaard geprint in een roodkleurprofiel wat voor de meeste afbeeldingen prima is. Maar als er veel heldere paarsen in de afbeelding zitten kunt u ons vragen in het Magenta kleurprofiel te printen, dat geeft mooiere paarsen.